3D scannen met laser precisie van een gebouw

Met Faro als huisleverancier zijn we inmiddels bij de 5e generatie laserscanner aangeland met een unieke combinatie van snelheid, nauwkeurigheid en resolutie in de scans. De compacte en lichtgewicht scanners zijn als handbagage in het vliegtuig mee te nemen en stellen ons daardoor in staat om tegen lage kosten wereldwijd onze 3DLS diensten te verlenen. Maar naast de mobiele terrestrial scan kunnen we tegenwoordig ook Object Scanning voor producten (hoge nauwkeurigheid) aanbieden evenals Drone Mapping voor het in kaart brengen van grotere sites en infrastructurele projecten. En dat is natuurlijk mooi nieuws!

Bekijk met deze link een DEMO van een 3D scan!

 

 

 

Hoe werkt 3D scannen?

De moderne high-tech Faro 3D-laserscanner is een geavanceerd instrument dat wordt gebruikt voor het vastleggen van nauwkeurige 3D-gegevens van fysieke objecten en omgevingen. Het maakt gebruik van lasertechnologie en geavanceerde sensoren om met grote precisie puntenwolken vast te leggen die de vorm en details van het gescande object of de omgeving representeren. De scanner stuurt een laserstraal uit naar het te scannen object of de omgeving. De laserstraal beweegt heen en weer, en tijdens dit proces meet de scanner voortdurend de afstand tussen de scanner en het object door de tijd te meten die het kost voor de laserstraal om vanuit de scanner naar het object te reizen en terug te kaatsen. Om de metingen nauwkeurig te maken, synchroniseert de scanner de tijdstempels van de uitgezonden laserpulsen met de interne klok van de scanner. Dit zorgt ervoor dat de scanner de exacte tijd kan berekenen die de laserpuls nodig heeft om terug te kaatsen van het object. De Faro scanner is uitgerust met geavanceerde sensoren, zoals een gyroscoop en versnellingsmeters, om de bewegingen en oriëntatie van de scanner te detecteren terwijl deze zich in de ruimte verplaatst. Deze informatie wordt gebruikt om de positie en de hoek van de scanner te registreren bij het maken van elke meting.

Via onderstaande video is goed te zien hoe het scannen te werk gaat. De mobiele laser scanner is ontworpen voor snelle en nauwkeurige in- en outdoor 3D metingen dankzij zijn kleine afmeting, niet hoge gewicht en uitgebreid scanbereik. De Focus3D biedt zelfs in uitdagende omgevingen realistische en detailgetrouwe HDR scanresultaten. Het laat vooral goed zien hoe de Faro focus 3D Scanner goed om kan gaan met mechanische ruimtes.

Faro Focus Premium 3D laserscanner overal inzetbaar

Dankzij de compacte afmetingen en lichtgewicht, is de faro laser scanner ideaal om mee te nemen in het vliegtuig en voor gebruik op iedere locatie. Zodoende zijn onze diensten overal ter wereld inzetbaar. De Faro scanner heeft een groot bereik, wat betekent dat het in staat is om grote gebieden te scannen zonder dat er veel beweging of herpositionering nodig is. Hierdoor kan het hele gebouw in één scan worden vastgelegd, waardoor de workflow efficiënter wordt. Ook biedt de scanner een hoge nauwkeurigheid in het vastleggen van de geometrie van het gebouw. Het maakt gebruik van geavanceerde meettechnologieën om afstanden en posities zeer nauwkeurig te berekenen. Dit resulteert in een gedetailleerde en precieze 3D scan gebouw weergave. : Met behulp van de scanner kunnen zelfs moeilijk bereikbare gebieden, zoals hoge plafonds of ingewikkelde architecturale details, worden vastgelegd. De scanner kan vanuit verschillende hoeken en posities scannen, waardoor een volledige dekking van het gebouw mogelijk is.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Maak dan een afspraak met de 3DLS experts en voor meer info over prijzen. Lees meer over hoe wij met software tot een 3D puntenwolk komen en deze toewijzen aan een BIM model. Wij zoeken altijd nieuwe opdrachten om ons uit te dagen en u te verrassen met kwaliteit tegen een scherpe prijs. U kunt zich ook laten terugbellen via het terugbel formulier. Bij een opdracht sturen we u graag onze algemene voorwaarden toe.