3D Reverse engineering

Is het uitzoeken van de werking van apparaten of onderdelen uw doel zonder de beschikking te hebben over de originele bouwplannen? Dan dan kunnen wij van 3DLS u ondersteunen met Reverse engineering. Zonder inbreuk te maken op patenten, kunnen wij met onze geavanceerde 3D scanners inzicht krijgen hoe een product zich gedraagt. Met deze informatie kunt u vervolgens het product of onderdeel reproduceren.

3d reverse engineering bij 3DLS

Ook als er geen (accurate) tekeningen zijn, maar er is wel een 3D CAD model nodig om te engineeren of te produceren biedt 3D scanning uitkomst. Objecten kunnen tot op de mm worden vastgelegd in een puntenwolk die middels Reverse Engineering wordt verwerkt tot een 3D CAD model. Complexe vormen als scheepsschroeven en scheepsrompen kunnen met 3D engineering worden gedocumenteerd voor verdere engineering in geparametriseerde CAD modellen of met behulp van meshing tot aan surface of solid model (solidworks).

Waarom reverse engineering?

De redenen om te kiezen voor reverse engineering kunnen variëren, maar we zien vaak in de praktijk dat hiervoor wordt gekozen wanneer voor een product geen tekening of 3D bestand (meer) beschikbaar is. Of dat er product-documentatie ontwikkeld moet worden, dan wel voor een onderdeel of product die niet (meer) leverbaar is, maar wel noodzakelijk is. Tot slot kan met reverse engineering inzetten als een concurrerend product geanalyseerd moet worden.

Als een bestaand product opnieuw in 3D getekend wordt, kan er ook meteen gekeken worden naar optimalisaties, samenhangend met productie-aantallen, materiaal-ontwikkeling en productie-mogelijkheden.

3d modelleren van een schroef van een schip

Vraag naar de mogelijkheden van 3D Reverse engineering

Benieuwd hoe het proces van 3d scannen in gang gaat of welke voordelen het u kan bieden? Maak dan gauw een afspraak of bel ons met uw vragen.

Bekijk eens onze andere diensten op het gebied van 3D scanning services en onze referenties in de automotive sector.