3D infra, Architectuur en 3D scanning van een constructie

Of het nu een winkelcentrum, een klassieke schouwburg, een monumentaal grachtenpand, een kerk of een woning betreft in goede os slechte staat, ze zijn allemaal al eens door onze scan divisie in kaart gebracht. Een mooi voorbeeld is het Roofdieren verblijf van diergaarde Blijdorp te Rotterdam. Voor de renovatie van het pand waren gedetailleerde scan opnames in kleur nodig van het hele gebouw. Gebaseerd op het scanmodel is er een 3D CAD model gemaakt waar het architectenbureau haar bouwkundige renovatiewerkzaamheden kon baseren. Ander voordeel is van een gebouw digitaal in kaart brengen is dat u veranderingen tijdens het bouwproces kunt monitoren en zelfs een 0-meting kunt maken van de huidige situatie. Binnen enkele dagen leveren we de data zodat u een BIM model kunt opzetten. Deze voordelen bij elkaar maken het werken met 3D scanning de logische keuze om infra- en architectuur projecten te digitaliseren.

 

 

3d constructie of 3D infra scan maken

Scannen van alle betonnen of stenen constructies voor 3D infra projecten

Vooral handig is het toepassen van 3D scanning voor grote constructies gemaakt van beton of steen. Onze Faro 3D scan producten zijn lichtgewicht en compact in afmeting, waardoor we deze op elke mogelijk kunnen plaatsen en vanuit elke hoek kunnen scannen in 360graden. Enkele goede voorbeelden van grote en kleine stenen en betonnen constructies die wij gescand hebben zijn:

 

 

  • Vooroorlogse gebouw aan de Bloemsingel, Groningen
  • Koepelkerk te Amsterdam
  • Diergaarde Blijdorp
  • Villa’s en monumenten voor architecten

Het is hiermee een uitstekende manier om de huidige infrastructuur en de daarbij behorende monumenten / gebouwen in 3D vast te leggen zodat deze altijd in de toekomst kunnen worden gebruikt. Let op dat wij geen 3D animatie modellen maken.

Een nieuwe 3D scan van een constructie laten maken? Maak een afspraak

We hebben grote ervaring in de bouw- en architectuur maar ook in de procesindustrie en maakindustrie (zie ook onze referentielijst). Onze teamleden zijn Vol VCA gecertificeerd en zijn zich bewust van de risico’s in dergelijke omgevingen. Neem contact op voor het maken van een afspraak met een 3D constructie specialist bij 3DLS.