3D fabriek met 3D scan laten maken

3d scan laten maken

‘Layouts en ontruimingsplannen zijn decennia oud en een actueel 3D model van de Fabriek is wishfull thinking’.

Dat is het beeld dat we regelmatig aantreffen bij onze klanten. In fabriekshallen van de industrie worden regelmatig machines en installaties aangepast of bijgebouwd. Niet zelden worden daarbij ook bouwkundige aanpassingen doorgevoerd. Het onderhouden van de bijbehorende tekeningen heeft vaak een lage prioriteit.

Een professionele 3D scan van uw fabriek laten maken

De maakindustrie maakt veelvuldig gebruik van het scannen met 3D-scantechnologie vanwege de vele voordelen die het biedt. Deze techniek kan worden toegepast op alle aspecten van het productieproces, waardoor efficiëntie, nauwkeurigheid en kwaliteit worden verbeterd. Een van de belangrijkste toepassingen van 3D-scans in de maakindustrie is bij het ontwerpen en construeren van nieuwe producten. Door objecten en prototypes te scannen, kan men gedetailleerde en nauwkeurige meetgegevens verkrijgen. Dit helpt bij het creëren van digitale modellen en het evalueren van ontwerpen voordat ze worden geproduceerd. Hierdoor kan men eventuele fouten of problemen vroegtijdig opsporen en corrigeren, waardoor kostbare herwerkingen worden voorkomen. Daarnaast bieden 3D-scans de mogelijkheid om bestaande onderdelen te repliceren en te reverse-engineeren. Hierdoor kan men snel en nauwkeurig reserveonderdelen of componenten produceren zonder de oorspronkelijke technische tekeningen te hebben. Dit is vooral waardevol wanneer de originele leverancier niet beschikbaar is of wanneer er behoefte is aan snelle vervanging van onderdelen. Bovendien maakt 3D-scanning het mogelijk om complexe geometrieën vast te leggen die moeilijk met traditionele meetmethoden kunnen worden gemeten. Dit opent nieuwe mogelijkheden voor het ontwerpen en produceren van innovatieve producten met unieke vormen en structuren. Daarnaast kunnen 3D-scans worden gebruikt om de kwaliteit van producten te controleren en afwijkingen te detecteren tijdens het productieproces.

De voordelen van 3D-scanning in de maakindustrie zijn overtuigend. Het biedt een efficiënte manier om nauwkeurige meetgegevens te verkrijgen, maakt replicatie en reverse-engineering mogelijk, en opent de deur naar complexe en innovatieve ontwerpen. Hierdoor kunnen fabrikanten de productiviteit verhogen, de doorlooptijden verkorten en de productkwaliteit verbeteren. De toepassing van 3D-scantechnologie in de maakindustrie is daarom van onschatbare waarde in het moderne productieproces. Maak kennis met onze Nieuwste Faro Focus Premium!

Faro Focus Premium scanner brengen wij uw kleine of grote fabriek snel in kaart CAD tekeningen /3D-modellen up to date. Om u te ontzorgen bieden we aan om het beheer van onderstaande tekeningen en CAD modellen bij ons onder te brengen:

Bekijk de demo (klik hier) voor een digitale fabriek.

3D scannen opent nieuwe deuren

Bovendien kunnen 3D-scans in de maakindustrie ook dienen als basis voor andere waardevolle toepassingen. Bijvoorbeeld, met de gescande gegevens kunnen fabrikanten simulaties en virtuele tests uitvoeren om het gedrag van een product te analyseren voordat het fysiek wordt geproduceerd. Dit bespaart tijd en kosten door het identificeren en oplossen van potentiële problemen in een vroeg stadium. Een andere service die 3D-scanning biedt, is de mogelijkheid om 3D print modellen te maken. Met behulp van geavanceerde 3D-printers kunnen fabrikanten de gescande gegevens omzetten in fysieke objecten. Dit opent de deur naar snelle prototyping, het testen van concepten en het produceren van complexe vormen die moeilijk traditioneel te vervaardigen zijn.

Fabrikanten kunnen de gescande gegevens ook gebruiken om efficiënter te werken. Door de digitale modellen te bekijken en te analyseren, kunnen ze het productieproces optimaliseren, de logistiek stroomlijnen en mogelijke knelpunten identificeren. Dit resulteert in een betere productiviteit, kostenbesparingen en kortere doorlooptijden. Met 3D-scans hebben fabrikanten geen beperkingen in het bekijken van objecten. Ze kunnen het ontwerp vanuit alle hoeken inspecteren en alle details bestuderen, zonder dat ze fysiek aanwezig hoeven te zijn op de locatie. Dit is vooral handig bij het werken op afstand, waarbij ingenieurs en ontwerpers over de hele wereld gemakkelijk toegang hebben tot de gegevens en kunnen samenwerken aan projecten.

Kortom, 3D-scanning biedt altijd een scala aan voordelen en mogelijkheden voor de maakindustrie. Van het lezen van objecten en het aanbieden van printservices tot het efficiënter werken en het bekijken van objecten vanuit alle hoeken, de mogelijkheden zijn vrijwel onbeperkt. Fabrikanten kunnen optimaal profiteren van 3D-scantechnologie om hun processen te verbeteren, innovatie te stimuleren en concurrerend te blijven in een snel veranderende markt. De verschillende 3D technieken en ontwikkelen gaan razendsnel. Ook op het gebied van het 360 graden scanning komen niet producten op de markt die het steeds beter mogelijk maken om een object, omgevingen, fabrieken en onderdelen in hoge kwaliteit en beter in 3D vast te leggen. Zo is het ook mogelijk dat wij 3D reverse engineering ( meer info ) toepassen op een bestaand product door het ontwerp na te tekenen naar een 3D model en de zo ook benodigde materialen te adviseren om het na te maken – dan wel voor het printen van een object.

Maak een afspraak of plan een demo voor een 3D scan maken van uw gebouw of bedrijfsonderdeel

Bent u nog op zoek naar een bedrijf in Nederland waar u een professionele 3D scan kunt laten maken? 3DLS is het antwoord op hoe u dit het beste kunt doen. Met geavanceerde software en gedegen expertise, leveren wij diensten van grote kwaliteit waarbij nauwkeurigheid en precisie de basis vormen. Heeft u specifieke eisen voor uw 3D scan? Geen zorgen, ons team staat klaar om u van dienst te zijn. We begrijpen goed dat elk project uniek is, maar met onze eigen ontwikkelde methoden kunnen we binnen een kort tijdsbestek tegemoetkomen aan uw behoeften. Wilt u weten wat het kost om een 3D scan door 3DLS te laten maken? Stuur ons een mail voor een gedetailleerde offerte en lees meer over onze services en de toegevoegde waarde die we bieden voor uw project.

Wat uw wensen van een scanopdracht mogen zijn, met een team van 3D scan experts bent u ontzorgd en bespreken we graag direct de mogelijkheden met u. Maak gauw een afspraak en neem contact met ons op voor een kennismaking of offerte.