3D inmeten laser scanner

Het 3D inmeten met een laser scanner is een hoogwaardige techniek waarmee objecten en omgevingen nauwkeurig en volledig gemeten kunnen worden. Het werkt op basis van laserscanners die met behulp van een scanproces een 3D-model van een object of een ruimte genereren. Deze laserscanners gebruiken laserstralen om punten in de ruimte te meten, met een nauwkeurigheid tot op millimeterniveau. Laserscannen wordt vaak gebruikt in bouwkundige projecten vanwege de vele voordelen die het biedt. Het geeft een directe en gedetailleerde weergave van het object of de omgeving, zonder dat er fysiek contact nodig is. Met behulp van de nieuwste laserscantechnologieën kunnen complexe objecten en structuren met hoge nauwkeurigheid worden gemeten. Hiermee worden nieuwe mogelijkheden gegeven voor het ontwerpen, plannen en beheren van projecten.

Nadat we met u de intake doorlopen hebben en uw vraag in kaart hebben gebracht wordt een nauwkeurig scanplan opgesteld voor laserscanning. Samen met het resultaat dat u uiteindelijk wilt hebben vormt dit de basis voor een offerte. Na goedkeuring worden de betrokkenen bij de klant vooraf geïnformeerd over de werkzaamheden en speelt veiligheid een hoofdrol in de projectvoorbereiding. Al onze medewerkers zijn daarom Vol VCA gecertificeerd. Daarnaast worden afhankelijk van de klant en locatie nog aanvullende veiligheidstrainingen gevolgd.

Het gebruik van 3D inmeten met een laser scanner biedt vele mogelijkheden in diverse projecten. Bouwkundige projecten profiteren van de gedetailleerde en nauwkeurige metingen die laserscannen biedt. Het stelt architecten, ingenieurs en aannemers in staat om een goed begrip te krijgen van de bestaande situatie en zo effectieve ontwerpen en plannen te maken. Het 3D-model dat wordt gecreëerd, kan worden gebruikt voor visualisatie, analyse en simulatie, wat resulteert in betere besluitvorming en een efficiëntere uitvoering van projecten.

De uitvoering op locatie stemmen we zo af dat er tijdens het scannen in uw bedrijf zoveel mogelijk gewoon doorgewerkt kan worden. Onze scanners betreffen ‘laser klasse 1’ en zijn ongevaarlijk voor de ogen. Afhankelijk van het type project wordt een referentiegrid uitgezet met punten ( pointcloud ) of gekoppeld op overlap van de scans. De scanposities uit het scanplan worden ingevuld waarbij minimaal enkele minuten per standpunt moet worden aangehouden. Vervolgens worden de scans van gebouwen of objecten verwerkt tot een gekoppeld puntenwolkmodel ( meer over een puntenwolk hier )  Op basis van uw wensen kan dat worden vertaald in een 2D of 3D tekening met de juiste maatvoering of andere relevante informatie van installaties in bijv. de industrie. Maak nu een afspraak voor het zien van een demo.

Met 3D inmeten laser scanner bespaart u veel tijd

Het 3D inmeten laser scanner gaat relatief snel om een hele fabriek in te meten zullen er verschillende opnames nodig zijn deze duren afhankelijk van welke keuze er voor de resolutie, kwaliteit en kleur of zwart wit scans gekozen wordt zal het ca. 2 tot 5 minuten per opname duren, hoe meer detail u in beeld wilt hebben hoe hoger de resolutie en kwaliteit zal worden en hoe langer het scannen gaat duren. Deze opnames zullen weinig tot geen verstoring in uw proces veroorzaken. Er kunnen ook afspraken gemaakt worden om eventueel in de avond of weekenden het scannen uit te voeren. De tolerantie van het scanmodel ligt binnen een scan tussen de ± 1 mm over het gehele scanmodel kan de tolerantie iets oplopen, uit onze ervaring is gebleken dat het bijna nooit meer wordt dan ± 10 mm. Door het tachymetrisch inmeten van onze referentiepunten ( met een point cloud ) kunnen wij de tolerantie weer terugbrengen naar die ± 1 mm.

Hoogwaardige 3D laserscanner bij 3DLS | Veel ervaring en expertise

Voordelen van een volledige Faro Premium 3D laserscanner apparatuur via 3DLS is onze jarenlange ervaring met 3D laserscanning, hierdoor hebben we alle valkuilen wel een keer gezien en daaruit veel geleerd. We durven daarom gerust te zeggen dat we weten wat we kunnen en dat tegen een goede prijs-kwaliteit verhouding kunnen aanbieden. Graag adviseren wij u ‘op maat’ bij uw hetgeen u in kaart wil brengen met juiste en nauwkeurige metingen.

De binnenhuisarchitect van uw fabriek of proces

Het team van Ergo Design zou u moeten zien als de ontwerpers of ‘binnenhuisarchitecten van de fabriek’. Daarnaast dragen we verbeteringen aan en stimuleren wij uw organisatie voor verbeteringen die bijdragen aan een gezonde groei. Dit kunnen we op verschillende manieren doen. Dit kan bijvoorbeeld in een ‘serious gaming’ omgeving van onze ‘digital factory’ en later op de werkvloer in de bestaande situatie. Voor meer info hierover kunt u terecht op de website van www.ergodesign.nl

het 3DLS scanning team voor 3d inmeten laser scanner en 3d bouwtekening maken

Of het inmeten van bedrijven & gebouwen betreft, scanning van procesinstallatie, scan to bim, fabriek scan, gebouw dan wel product of terrein en infrastructuur scan, over het algemeen vinden onze klanten de scanning kosten meevallen. Bij een scanning project zijn we onder meer afhankelijk van het aantal te maken scans, gekozen resolutie en kwaliteit, zwart/wit of kleur en de benodigde nauwkeurigheid. Neem contact op via telefoon of mail ons voor een nieuwe offerte 3d inmeten met een laser scanner.