Van Scan naar 2D of 3D CAD modellen

Er is een grote meerwaarde om uw tekeningen van 2D naar 3D om te zetten. Immers 3D informatie geeft meer inzicht in hoogtes en vrije ruimtes. Moet er bijvoorbeeld een grote nieuwe machine komen? past het allemaal in de bestaande situatie? Er moeten nieuwe leidingen komen in een bestaande leidingbrug is daar nog genoeg ruimte voor. Dat zijn altijd situaties waarbij laserscanning een uitkomst biedt.

Het is in zulke situaties niet altijd noodzakelijk om van de bestaande situatie een 3D model te maken vaak is een combinatie van een puntenwolk en de nieuwe machine of nieuwe leidingen al voldoende om antwoord te geven op uw vraag of het allemaal wel past.

Het is natuurlijk ook mogelijk om 3D CAD modellen van de bestaande situatie te maken! Wel is altijd onze vraag in welk detail niveau (LOD) gemodelleerd moet worden hoe hoger het detail niveau is hoe langer het modelleren duurt. Een combinatie van verschillende detailniveau ’s is ook mogelijk binnen een 3D model!

 

Wat doet een Scanengineer?

Een scanengineer brengt de voor u belangrijke objecten 3D in beeld met behulp van onze laserscanners, of het nu gaat om een enkele machine of een hele fabriek onze scanengineers weten door lange ervaring wat er moet gebeuren om een goed en zo nauwkeurig scanmodel af te leveren, er worden tijdens de scanwerkzaamheden controle maatvoeringen genomen en geverifieerd in het scanmodel, standaard leveren wij ook een registratie rapportage van het scanmodel.

De compacte lichtgewicht apparatuur stelt ons in staat u om wereldwijd efficiënt van dienst te zijn, mede dankzij onze jarenlange ervaring. Het is voor ons een uitdaging om u snel en adequaat van dienst te zijn met onze 3D scan service.

 

Wat doet een CAD engineer?

CAD staat voor Computer Aided Design, oftewel het ontwerpen met behulp van de computer. CAD is niet meer weg te denken in de wereld van engineering, bouw en infra. Een CAD-tekenaar maak superrealistische tekeningen voor met name bouw en civiele techniek. Onze specialisten zijn meesters in het vertalen van de 3D puntenwolken het vertalen van miljoenen punten naar een 3D model kan een hele opgave zijn, wij beschikken over de juiste software om tot een accuraat 3D model te komen. Of het nu een machine betreft of een hele fabriek.
Wij hebben de hardware, software en de knowhow om uw projecten snel en vakkundig uit te voeren.

Meer weten over 3D CAD modellen?

Wilt u ook gebruik maken van onze 3D scan en modelleer service? Maak een afspraak of laat u terugbellen.