3D bouwtekening maken

Met de scaninformatie (puntenwolk) kunnen wij met onze speciale softwarepakketten heel erg makkelijk, simpel en snel aan de slag met 3D bouwtekeningen maken in zowel auto CAD, of Revit, ook zijn er verschillende exportformaten beschikbaar, om de tekeningen in andere tekenpakketten in te lezen. Denk hierbij aan software van allplan, archicad, catia, inventor, solid works, 3D studio max, brisCAD, hiCAD, microstation. De “as built” 3D bouwtekeningen kunnen dan weer gebruikt worden voor het verder aanpassen van uw eigen tekenpakket. Met de 3D scaninformatie wordt voorkomen dat er achteraf nare verassingen zijn tijdens het bouwen (pand, huis, installatie, etc) en uitvoering van eventuele verbouwing werkzaamheden.

Van 3D naar 2D bouwtekeningen

Maar nieuwe 3D bouwtekeningen kunnen ook altijd omgezet worden naar eventueel 2D tekeningen met daarin verschillende informatie over vluchtplannen met de dichts bij zijnde nooduitgang aanduidingen, brandslang haspels of brandblussers ook slow whoop, en de brand meldpaneel zijn in zulke tekeningen te vinden. Ook kunnen wij de 3D bouwtekeningen voor u up to date houden door een keer in de zoveel tijd opnieuw een “as built” scan te ’tekenen’ in het tekenprogramma en in uw 3D bouwtekening de wijzigingen te verwerken op deze manier is uw tekening altijd van de laatste wijzigingen voorzien.

Standaard vragen wij u nog wel welke level of detail (LOD) wij de bouwtekening moeten maken, wij hebben hiervoor een standaard LOD lijst samengesteld die u kunt invullen, dit zal helpen bij het inschatten van het maken van een 3D bouwtekening maken. U zult begrijpen dat als u kiest voor een hogere LOD (level of detail) dat het maken van een 3D ontwerpen dan langer zal duren. The devil is in the detail zeggen wij altijd. Het mengen van verschillende level of details is natuurlijk ook altijd mogelijk.

3D inmeten met hoge nauwkeurigheid

Het 3D inmeten gaat relatief snel om een hele fabriek in te meten zullen er verschillende opnames nodig zijn deze duren afhankelijk van welke keuze er voor de resolutie, kwaliteit en kleur of zwart wit scans gekozen wordt zal het ca. 2 tot 7 minuten per opname duren, hoe meer detail u in beeld wilt hebben hoe hoger de resolutie en kwaliteit zal worden. Deze opnames zullen weinig tot geen verstoring in uw proces veroorzaken. Er kunnen ook afspraken gemaakt worden om eventueel in de avond of weekenden het scannen uit te voeren. De tolerantie van een scanmodel ligt binnen een scan tussen de ± 1 mm over het gehele scanmodel kan de tolerantie iets oplopen, uit onze ervaring is gebleken dat dit bijna nooit meer wordt dan ± 10 mm. Door het tachymetrisch inmeten van onze referentiepunten kunnen wij de tolerantie weer terugbrengen naar die ± 1 mm.

Ook 3D bouwtekening laten maken? Maak een afspraak

Zoveel mogelijk wordt getracht de voor de klant belangrijke onderdelen in scans vast te leggen. 100% volledigheid met scans kan echter niet worden gegarandeerd (bv. door opstellingsbeperking). Om eventuele hiaten te vullen zal worden geïnterpoleerd of kan aanvullend handmatig worden gemeten. Benieuwd naar de mogelijkheden voor u? Maak dan een afspraak via onze website met ons team en krijg een gratis demo.