3D bouwtekening maken in CAD

Met de scaninformatie (puntenwolk) kunnen wij met onze speciale softwarepakketten heel erg makkelijk, simpel en snel aan de slag met een 3D bouwtekening maken in zowel auto CAD, of Revit, ook zijn er verschillende exportformaten beschikbaar, om de tekeningen in andere tekenpakketten in te lezen. Denk hierbij aan software van allplan, archicad, catia, inventor, solid works, 3D studio max, brisCAD, hiCAD, microstation. De “as built” 3D CAD tekeningen kunnen dan weer gebruikt worden voor het verder aanpassen van uw eigen tekenpakket. Met de 3D scaninformatie wordt voorkomen dat er achteraf nare verassingen zijn tijdens het bouwen (pand, huis, installatie, etc) en uitvoering van eventuele verbouwing werkzaamheden.

CAD staat voor Computer-Aided Design en is een krachtig hulpmiddel voor het creëren en bewerken van technische tekeningen en modellen in 2D en 3D. Bij 3DLS maken we zelf gebruik van laserscanning om de scan data om te zetten naar gegevens die gebruikt kunnen worden voor het tekenen en modelleren van bouwprojecten. Of je nu een professionele architect, een bouwkundig ingenieur of een doe-het-zelver bent, CAD-software biedt de tools en functionaliteiten om uw ontwerpen tot leven te brengen. Door uw ontwerp in 3D uit te tekenen, krijgt u een beter inzicht in hoe alles in elkaar past. U kunt virtueel door het gebouw navigeren en eventuele conflicten of fouten identificeren voordat er daadwerkelijk wordt gebouwd. Dit helpt om kostbare en tijdrovende fouten tijdens de constructiefase te voorkomen.

Met een bouwtekening kunt u tevens een realistische schatting maken van de benodigde materialen en het arbeidsproces. Dit helpt u om de kosten beter te beheersen en eventuele verrassingen tijdens de bouw te minimaliseren. Bovendien kunt u met behulp van de 3D tekening alternatieve ontwerpen en materialen bekijken en verkennen om de meest kostenefficiënte oplossing te vinden. Wilt u graag een woning laten 3D scannen? Dit is doorgaans niet wat wij vaak doen, maar bespreek de mogelijkheden gerust en neem contact op.

Van 3D naar 2D bouwtekeningen

Maar de nieuwe 3D tekeningen kunnen ook altijd omgezet worden naar eventueel 2D tekeningen met daarin verschillende informatie over vluchtplannen met de dichts bij zijnde nooduitgang aanduidingen, brandslang haspels of brandblussers ook slow whoop, en de brand meldpaneel zijn in zulke tekeningen te vinden. Ook kunnen wij de tekeningen voor u up to date houden door een keer in de zoveel tijd opnieuw een “as built” scan te ’tekenen’ in het tekenprogramma en wel een wijziging door te voeren in de 3D tekening –  op deze manier is uw tekening altijd van de laatste wijzigingen voorzien.

Standaard vragen wij u nog wel welke level of detail (LOD) wij de 3D tekening moeten maken, wij hebben hiervoor een standaard LOD lijst samengesteld die u kunt invullen, dit zal helpen bij het inschatten van het maken van een 3D tekening maken. U zult begrijpen dat met een keuze voor een hogere LOD (level of detail) , het maken van een 3D ontwerpen langer zal duren. The devil is in the detail zeggen wij altijd. Het mengen van verschillende level of details is natuurlijk ook altijd mogelijk.

3d scanmodel grolsch veste fc twente - 3d bouwtekening maken

 

3D inmeten met het hoogste nauwkeurigheid

Het 3D inmeten gaat relatief snel om een hele fabriek in te meten zullen er verschillende opnames nodig zijn deze duren afhankelijk van welke keuze er voor de resolutie, kwaliteit en kleur of zwart wit scans gekozen wordt zal het ca. 2 tot 7 minuten per opname duren, hoe meer detail u in beeld wilt hebben hoe hoger de resolutie en kwaliteit zal worden. Deze opnames zullen weinig tot geen verstoring in uw proces veroorzaken. Er kunnen ook afspraken gemaakt worden om eventueel in de avond of weekenden het scannen uit te voeren. De tolerantie van een scanmodel ligt binnen een scan tussen de ± 1 mm over het gehele scanmodel kan de tolerantie iets oplopen, uit onze ervaring is gebleken dat dit bijna nooit meer wordt dan ± 8 mm. Door het tachymetrisch inmeten van onze referentiepunten kunnen wij de tolerantie weer terugbrengen naar die ± 1 mm.

Ook 3D bouwtekening laten maken? Maak een afspraak

Bij 3DLS kunnen we dankzij onze geavanceerde laserscantechnologie programma een 3D bouwtekening maken die zeer gedetailleerd en nauwkeurig is. Met behulp van laserscanning kunnen we alle elementen van een bestaande omgeving vastleggen, wat betekent dat u direct beschikt over alle benodigde gegevens voor uw bouwproject. Het maken van een 3D bouwtekening was nog nooit zo eenvoudig! Zelfs complexe structuren kunnen met gemak worden vastgelegd, waardoor u veel tijd en moeite bespaart. Bovendien bieden we gratis demonstraties aan om te laten zien wat onze laserscantechnologie kan doen voor uw specifieke behoeften. Hierdoor krijgt u een duidelijk beeld van de mogelijkheden en voordelen voordat u met ons in zee gaat. Bijvoorbeeld, als u een renovatieproject heeft, heeft u met onze 3D bouwtekening alle informatie die u nodig heeft om uw plannen te realiseren. Kortom, 3DLS maakt het mogelijk om snel en accuraat 3D bouwtekeningen te genereren, wat u veel tijd, geld en inspanning bespaart.

Zoveel mogelijk wordt getracht de voor de klant belangrijke onderdelen in scans vast te leggen. Alleen 100% volledigheid met scans kan echter niet worden gegarandeerd (bv. door opstellingsbeperking). Om eventuele hiaten te vullen zal worden geïnterpoleerd of kan aanvullend handmatig worden gemeten. Benieuwd naar de mogelijkheden voor u? Maak dan een afspraak via onze website met ons team en of klik hier voor een demo 3d bouwtekening maken.