dinsdag, 19 november 2019

Nieuws & Pers

BIM in the pointcloud

Lees meer...

Met onze 3D laserscanner ruim 1000.000m2 in kaart gebracht

Met gepaste trots melden wij dat onze 3DLS laser scan divisie inmiddels ruim meer dan 1.000.000m2 heeft ingescand. Deze ervaring heeft samen met de sterk groeiende belangstelling ertoe geleid dat we wederom hebben geïnvesteerd in de nieuwste FARO laser scanner technologie om u nog beter van dienst te kunnen zijn. Onze alweer vierde generatie laser scanner biedt 'state of the art' nauwkeurigheid en snelheid voor ‘mid-range’ scanning. De compacte lichtgewicht apparatuur stelt ons in staat u om wereldwijd efficiënt van dienst te zijn dankzij onze bewezen 3D laser scanning services.

3D laserscanning en een 3D scan van een gebouw of installatie wordt de standaard

Na jarenlange promotie zien we nu een brede belangstelling voor 3D laserscanning. De laatste jaren neemt het het maken van een 3D scan van een gebouw of installatie een enorme vlucht. Steeds meer bedrijven raken overtuigd van de meerwaarde van 3D scanning en de mogelijkheden die het met zich meebrengt.

3D laser scanning is een bewezen techniek in onze 'Digital Factory' en 'Bouwwerk Informatie Model' (BIM) ontwerp diensten. Het verschaft ons de mogelijkheid om de 'as-built' situatie van gebouwen, installaties en processen op een zeer efficiënte wijze accuraat vast te leggen in 3D. De scans leveren direct 3D fotografische informatie in kleur en maken eenvoudig 3D metingen mogelijk op elk moment en elke plaats waar een laptop gebruikt kan worden. 

Onze 3D laserscanner maakt een 'digitale vingerafdruk' mogelijk

Door een nieuw ontwerp te baseren op een 'digitale vingerafdruk' van de bestaande situatie kan de impact van een verbouwing of installatie-uitbreiding vooraf betrouwbaar worden ingeschat. Aansluitend kunnen in een integraal 3D CAD master model alle actuele 3D structuren gedocumenteerd worden (gebouw, installatietechniek en processen). Op deze manier stellen wij onze klanten in staat hun bouwproces bij renovaties en verbouwingen evenals lifecycle management beheersbaar te houden en worden vervelende verassingen voorkomen.

Ir. Jaap Westerink, Manager 3DLS divisie, Ergo-Design -Industrial Engineering- B.V.

3D Fotoviewer | 3DLS Webshare Cloud